Alpinisme Basiscursus

Beginnersursus in het Nationaal Park des Écrins

Periode


Week 34 17 August - 23 August 2019
Compleet
Week 34 17 August - 23 August 2019
Beschikbaar

Specificaties

Prijs:
€950,-

Inclusief:

. 6 dagen berggids
. 5 dagen halfpension
. organisatiekosten

Exclusief:

. lunches en drankjes
. lokaal transport

Groepsgrootte:

. 4 deelnemers per gids

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Het decor voor deze zesdaagse cursusweek waar u de basis van het alpinisme leert is de Glacier Blanc. We zijn actief in een echt hooggebergte van sneeuw en ijs. Pic de Neige Cordier, Pic Glacier Blanc en la Roche Faurio zijn drie hoge drieduizenders die beklommen worden.
Dit zijn relatief eenvoudige bergen met het karakter van de ruige west-Alpen.

De eerste dag verblijven we in de 2550 meter hoog gelegen Glacier Blanc hut waar we rondom de hut goed kunnen oefenen in het leren lopen door het basis 'alpiene' terrein. De immense gletsjer ligt direct bij de hutten, zodat we de volgende dag intensieve training in stijgijzer- en ijsklimtechnieken mogelijk is. We klimmen verder, na een lange dag op de gletsjer geoefend te hebben, naar de prachtig gelegen Ecrins hut op 3175 hoogte. Hier bevinden we ons in een wit landschap van eeuwige sneeuw en ijs. Hierna zijn we voldoende voorbereid om onze eerste bergtoppen te gaan beklimmen.

Reddingstechnieken en techniektraining in lopen en klimmen in sneeuw, rots en ijs staan bij het beklimmen van deze toppen centraal. Op donderdag staat de Pic d'Arsine op het programma die zelfstandig door de deelnemers wordt geleid. Deze dag fungeert de gids als coach, een goede test voor het zelfvertrouwen.
De laatste dag gaan we bij het chalet le Belvédère de rotsen in voor reddingstechnieken, abseilen en lekker klimmen op de verticale rots.

Dit is een zeer gevarieerde cursus alpinisme in een prachtige alpiene setting.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.