On & Off Piste Cursus

Eindelijk..., mijn eerste bochten off-piste!

Periode


Week 04 20 January - 26 January 2019
Beschikbaar

Specificaties

Prijs:
€875,-

Inclusief:

. 5 dagen berggids
. 6 dagen halfpension
. huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. organisatiekosten

Exclusief:

. lunches en drankjes

. skiliftkaarten tussen € 20,- tot € 42,- per dag
. lokaal transport naar een skigebied

Groepsgrootte:

. minimaal 5 tot maximaal 6 deelnemers per gids
Uitzondering!
. De cursus in week 6 wordt vanuit Kaprun in Oostenrijk georganiseerd

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Wie droomt er niet van om als pisteskiër ook eens een eigen spoor te kunnen trekken buiten de piste? De vrijheid te kunnen ervaren waarbij je zowel in weidse hellingen skiet maar waar je ook al rustig een paar bochtjes ziet slalommen om de lariksbomen. Tijdens deze techniekcursus werken we structureel aan de techniek op de piste en gaan daarnaast de 'eerste' goed gelukte bochten in de poeder zetten. We bereiden je voor op het off-piste skiën. De PowderGuides On & Offpiste cursus is speciaal ontwikkeld voor skiërs die nog lang geen expert zijn, maar wel al een aantal weken geskied hebben op de piste.

Gecontroleerd en rustig opbouwend trainen we uw techniek op de piste en duiken gedurende de week steeds frequenter de poedervelden in voor een stukje off-piste. Hier maak je kennis met het freeriden. Net zoals onze freeridecursus werken we intensief aan de skitechniek en geven ook training met lawinepieps. We skiën elke dag in een ander, mooi en rustig gebied van de Écrins of de Queyras. Hier hebben we alle vrijheid en de rust om ons te concentreren op het skiën!

De On & Off-pistecursus is een ideale cursus voor skiërs die toe zijn aan een nieuwe uitdaging maar nog net dat ene zetje in de rug nodig hebben om de basistechniek op de skipiste te verbeteren. Het freeriden door de ongeprepareerde sneeuw is wel het uiteindelijke doel! Ook leer je de basis van het toerskiën om vervolgens na een prachtige klim op eigen kracht 'extra' te genieten van de afdaling.

Ski je stabiel en van alle niveau pistes en/of heb je al vaker off-piste geskied en kom je al redelijk in de meeste sneeuwsoorten naar beneden, maar je bent nog niet helemaal tevreden over de techniek, dan past de freeridecursus beter bij je wens.

De cursus begeeft zich in de skigebieden van de Queyras & Ecrins in de Hautes Alpes. We zullen hoofdzakelijk kleine skigebieden opzoeken met nog veel rust en ruimte. Deze skigebiede zoal, Saint Véran of Abriès hebben doorgaans niet meer dan 10 pistes . Ook gaan we naar een groot skigebied zoals Mont Genèvre of Vars-Risoul waar we afwisselend techniek trainen op de vele pistes en een lange off-piste afdaling doen terug naar het skigebied.
Elke dag zullen we off-piste gaan en dat gedurende de week intensiveren. Ook hoort daar al een hike vanuit een skigebied bij om de rust en verlatenheid van het freeriden te ervaren. Het afwisselende landschap zorgt voor een variëteit aan mogelijkheden voor een tour. We zullen dan ook een dag tijdens deze cursus een paar uur gaan oefenen met het lopen op de stijgvellen onder de ski's. Uiteraard zal deze tocht leiden naar een mooie top met aan onze voeten een prachtige off-piste helling. Naast de praktische lessen vertellen we ook graag over de theorie zoals de basis van de lawinekunde en hoe we de sneeuwsoorten kunnen herkennen. Kortom een complete techniekcursus met het doel om in de toekomst te kunnen genieten van al die mooie poedersneeuw.

Tijdens de on & off-piste en freeride techniekcursussen verblijven we in Chalet Alpelune in Puy st Vincent met uitzondering van de schoolvakantie periodes. Dan overnachten we in chambres d'hôtes Pierre d'Oran in l’Argentiere.

De cursus in week 6 wordt georganiseerd vanuit Kaprun in het Salzburgerland ipv de Queyras en Ecrins.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.