Noorwegen Lofoten

Toerskiën aan de Noorse zee

Periode


Week 15 05 April - 11 April 2020
Beschikbaar

Specificaties

Prijs:
€1590,-

Inclusief:
. 6 dagen berggids
. 6 overnachtingen in lodges op basis van logies en ontbijt
. 4 avonden diner in een restaurant
. lokaal vervoer met huurauto en ferry's
. huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. organisatiekosten

Exclusief:

. vlucht naar Bodø (circa €500,-)
. 2 avonden diner in een restaurant
. lunch
. drankjes

Groepsgrootte:
. 6 deelnemers per gids

In verband met de complexiteit van de organisatie is de sluitingsdatum 2 maanden 
voor aanvang van de reis.
Bij vijf deelnemers komt er een toeslag van €200,- per persoon bij

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

De grillig besneeuwde toppen in het hoge noorden tekenen zich scherp af boven de donkere Noorse zee. Deze Lofoten, een ruig kustgebergte op een schiereiland ten noorden van de Poolcirkel gaan we verkennen met de toerski's. Hier trekken we langs een van de meest adembenemende kusten van de Europa. De ervaring om op deze prachtige bergen te skiën vlak boven zee is een unieke belevenis.
Het avondlicht in het gematigde arctische gebied is betoverend en omdat we vrij vroeg in seizoen naar de Lofoten zullen afreizen kunnen we het magische noorderlicht nog aanschouwen.

We ontmoeten elkaar na een vlucht uit Amsterdam of elders in Bodø op zondag waar we overnachten in een hotel in de stad. Er staat een privé auto voor ons klaar waarmee we een week lang van massief naar massief zullen rijden. Zo zijn we flexibel en in staat elke dag een mooi nieuw deel van de kust te verkennen.
Op maandag gaan we vroeg op pad en maken een skitochtje in het achterland van Bodø met fraaie uitzichten over een bergmeer. Aan het einde van de middag maken we dan de oversteek door het Vestfjorden met de ferry en meren aan in het kleine plaatsje Rorbu Reine. We bevinden ons nu onmiddellijk in de verste uithoek van de Lofoten. Vanuit Reine maken we de volgende dag een dagtocht om vervolgens op woensdag door te rijden richting het oosten voor een nieuwe tocht. Vanuit het schilderachtige plaatsje Rorbu Henningsvear maken we nogmaals drie tochten. Op vrijdagmiddag nemen we de ferry van Lodingen Bognes en komen in de avond terug in Bodø. Voordat we het vliegtuig terugnemen kunnen we op zaterdagochtend nog een mooie toer maken in de buurt van de stad.

De skitochten die we hier gaan maken passen we aan op eigen kunnen, sneeuw en weersomstandigheden en naar de wens vanuit de groep. Zo kunnen we bijvoorbeeld een top beklimmen via een gemakkelijke en overzichtelijke helling of juist een keer kiezen voor steil en uitdagend afdaalterrein via een couloir. We hebben ongeveer 15 uur daglicht en benutten onze dagen optimaal. Gemiddeld klimmen we tussen de 5 uur à 6 uur per dag. Meestal comfortabel met de stijgvellen onder de ski's, maar een enkele passage ook te voet met de ski's op de rugzak. De afdaling is natuurlijk meer dan een beloning. Zeker op convexe hellingen krijgen we het gevoel zo de zee in te skiën. Het voordeel is dat we direct vanaf zeeniveau kunnen skiën en dus ook geen last hebben van de hoogte.
Ondanks dat het gebergte niet veel hoger is dan 1500 meter kunnen we grootse tochten maken. En dat met uitzicht op de wateren van het hoge Noorden.

Pas op! Neem de overstaptijd op een luchthaven in Noorwegen ruim. De bagage wordt niet altijd door-gelabeld en de luchthaven werkt niet zo efficiënt als de grote internationale luchthavens die je gewend bent. Houd rekening met minimaal 2 uur om over te kunnen stappen op de vlucht naar Bodø.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.