SkiSublime

Ski- & Roadtrip door de Ecrins, Parpaillon en Monte di Luna

Periode


Week 11 11 March - 18 March 2023
Compleet

Specificaties

Prijs:
€1270,-

Le prix comprend - Inclusief:
. l'encadrement par un guide de haute montagne 6 jours et tous ses frais / 6 dagen berggids inclusief zijn onkosten
. l'hébergement en demi-pension 7 nuits / 7 dagen accommodatie op basis van half pension
. prêt du matériel de sécurité - huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. prêt du baudrier pour la journée sur le glacier / huur gletsjergordel
. l'organisation / organisatiekosten

Le prix ne comprend pas - Exclusief:
. transport
. les remontées mécaniques / skiliftkaartjes, €40,- à €60,- per dagkaart
. les boissons et déjeuner / lunch en drankjes
. l'assurance personnelle / persoonlijke verzekering

Groupe
. 5 à 6 personnes par guide

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Wie denkt dat de wereld eindigt ten zuiden van Alpe d'Huez heeft het mis. Speciaal voor de freerider die garanties wil voor first-tracks zal zeker in deze week aan zijn trekken komen. Alsof je de volumeknop van de wereld terugdraait en de kleuren aanscherpt. Een bezoek doet iets met je zintuigen. De kleine skigebieden in de zuidelijke streken van de Hautes-Alpes met de Ecrins, Queyras, Parpaillon en de grensstreek van de Monte di Luna kenmerken zich door de beroemde open lariksbossen. Wanneer de koude december-sneeuw gevallen is, tovert deze hooggelegen streek zich om tot een 'dream forest'. Daar waar kleinschalig door hoofdzakelijk familie's geskied wordt vinden we nog veel ongerepte sneeuw met talloze off-piste mogelijkheden. Zelfs na weken zonder verse sneeuw zijn er nog first-tracks te vinden.

Vooral de gebieden waarvan je het niet verwacht, met slechts enkele liften bieden de mooiste off-piste afdalingen door brede kommen, grote alpenweiden en de vele bossen. Om de perfecte afdalingen te kunnen vinden zullen we af en toe met de stijgvellen stukjes lopen. Echter staat het afdalen centraal in deze week.

We ontmoeten elkaar in Cesana Torinese vlak achter de Fréjustunnel in Italië waar we de volgende dag gaan starten in het Italiaanse gebied van Oulx en Sestrière. Dit middelgrote gebied biedt ons prachtige hellingen om te acclimatiseren. De volgende dag zullen we in Clavière en Mont Genèvre gaan skiën en rijden vervolgens in de namiddag naar Argentière waar we in gîte Pierre d'Oran voor de volgende twee nachten. Op woensdag skièn we in Crévoux, Réallon, Saint Véran of Abries. Al dan niet overwegend waar op dat moment de beste sneeuw ligt. Donderdag doen we Serre Chevalier of Puy Saint Vincent aan en reizen door naar hotel Edelweiss in La Grave.Op vrijdag sluiten we af in la Grave zelf waar we de niet te moeilijke, maar zeker geweldige runs gaan doen. Vooral dat laatste gebied kenmerkt zich door een van de beste freeride spots van de Franse Alpen.
Dit is een freeridereis in een charmante bergstreek met rustige skigebieden vol lariksbomen.

PowderGuides is hier de absolute gebiedskenner!
De in la Grave ski-technischere afdalingen worden aangedaan tijdens la Grave Skiprestige

Covid-veilig op reis met PowderGuides? Kijk voor een toelichting bij FAQ.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.