Powder RoadTrip

Het gebied is de verrassing, de verse sneeuw niet...

Periode


Week 04 20 January - 24 January 2020
Compleet
Week 05 27 January - 31 January 2020
Compleet
Week 06 02 February - 10 January 2020
Compleet
Week 11 08 March - 13 March 2020
Beschikbaar

Specificaties

Prijs:
€630,-

Inclusief:
. 5 dagen berggids
. huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. organisatiekosten

Exclusief:
. lokaal transport
. skiliftkaartjes, prijs afhankelijk van lokatie
. accommodatie, prijs afhankelijk van lokatie
. ontbijt-lunch-diner en drankjes

Groepsgrootte:
. minimaal 5 tot maximaal 6 deelnemers per gids
. bij vier deelnemers geldt een toeslag van €100,- p.p.

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Wie Roadtrip zegt, ziet zichzelf in eerste instantie gestrest, na een dag freeriden, achter het stuur kruipen om opnieuw te jagen naar de dikst gevallen sneeuw in de Alpen. Bij PowderGuides doen we dat anders. Vanzelfsprekend zitten we in een gebied waar het vlak van te voren flink gesneeuwd heeft of nog beter, waar het op dat moment sneeuwt, maar zonder heel uitdrukkelijk er met de auto een tour de force van te maken. Enkele dagen van te voren hoor je pas van ons waar we elkaar zullen treffen. Dan hebben we een goed beeld van de lokale omstandigheden en de sneeuwverwachting. We zullen tijdens de week mogelijk wel van skigebied naar skigebied reizen maar alles binnen een straal van maximaal honderd vierkante kilometer. Hoe komt deze week er dan uit te zien?

Laat je verrassen door de berggids. Je reist af naar de verse sneeuw in skigebieden die hij op zijn duimpje kent. Hij weet daar de geheime plekken uit de helm te toveren. Bij een front uit het noorden valt te denken aan een bezoek aan Oostenrijk zoals St. Anton am Arlberg en het Zwitserse Davos-Klosters, bij een front uit het oosten aan Tirol of de Dachstein in het Salzburgerland, bij een front uit het westen bijvoorbeeld het Mont Blanc gebied en bij een front uit het zuiden aan Italië met het Monte Rosa gebied of Mont Genèvre. Bij een lagedrukgebied boven Genua met een retour d'Est denken we aan de Piemonte. Kortom een verrassend vijfdaags programma met hoge garantie op veel verse sneeuw.

De gids die de ski- & roadtrip gaat leiden verzorgt ook de reservering van de accommodaties. Normaliter wordt er uitgekeken naar eenvoudige, maar comfortabele hotels in de prijsklasse tussen de 60 euro en 90 euro per nacht, per persoon op basis van half pension voor een tweepersoons kamer. Nagelang beschikbaarheid en locatie. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met ieders wens binnen het gezelschap.

De prijs is gebaseerd op alle regio's in de Alpen met uitzondering van chique en dure skigebieden zoals we ze vinden in de Dolomieten of Zwitserland. In overleg met het reisgezelschap en de gids bekijken we waar we naartoe zullen gaan. Reizen we uiteindelijk af naar een duur skigebied dan komt er mogelijk een kleine toeslag bij voor de extra onkosten van de berggids.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.