Piemonte

Roadtrip op zoek naar Piemontaanse Pareltjes...

Periode


Week 01 30 December - 06 January 2018
Compleet
Week 07 10 February - 17 February 2018
Compleet

Specificaties

Prijs:
€1190,-

Inclusief:
. 6 dagen berggids
. 7 dagen in hotels op basis van half pension
. huur lawineveiligheids- en gletsjermateriaal
. organisatiekosten

Exclusief:
. transfers met eigen vervoer
. skiliftkaart, tussen €20,- en € 40,- per dagkaart
. lunch en drankjes

Groepsgrootte:
. minimaal 5 tot maximaal 6 deelnemers per gids

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Onze vierde freeridereis voor de lekkerbek in Italië wordt door PowderGuides georganiseerd in de Piemonte.
Dit is een zes-daags skiprogramma waarbij we door het uiterste westen van Italië reizen. De Piemonte staat vooral bekend om de Barbera d'Asti en Barolo. Prachtige wijnen, maar ook de befaamde lariksbossen die tot een hoogte van 2500 meter voorkomen. De mensen zijn er over het algemeen goedgemutst en bijzonder gastvrij.

We ontmoeten elkaar op zaterdagavond in het val Stura bij het dorpje Vinadio, zo’n 40 km van Cuneo waar we van start gaan in "Il piccolo Canada". Dit is Argentera met haar fantastische lariksbossen om doorheen te skiën. We skiën hier bewust op zondag omdat de toplift alleen in het weekend draait. Vanuit hetzelfde hotel zullen we op maandag PonteChianale aandoen. Eveneens een klein gebied aan de voet van de Monte Viso. Dit skigebied ligt hemelsbreed maar op 20 km van Argentera, maar we moeten er wel 1,5 uur voor rijden. We kunnen hier ook een korte skitoer maken voor een mooie spectaculaire run onder de Colle dell'Agnello. Op maandag aan het einde van de middag rijden we dan om de gigantische piramidevormige Monte Viso richting het noorden en bereiken het piepkleine skigebied van Prali. Hier vinden we mooie glooiende hellingen vol met lariksbomen zo typisch voor deze steek. Op woensdag bezoeken we dan Pragelato aan de andere kant van de berg. Onbekend maakt onbemind en daarmee is het er heel rustig, maar het freeriden speels en fantastisch. De pistes in dit gebied zijn niet geprepareerd en daarmee is het alleen ontsloten voor freeriders. Op donderdag en vrijdag sluiten we af in het Olympisch dorp van Sestriëre. Echter alleen bij de juiste omstandigheden en uitdrukkelijke wens vanuit de groep kunnen we hier ook een ochtend of dag gaan heliskiën! Er voegt zich dan een tweede gids bij ons aan omdat er slechts 1 gids op maximaal 4 deelnemers gevlogen mag worden.

Het zuidelijke temperament, het geweldige eten in het dal en op de pistes, maar ook de toenemende kans op meer en meer sneeuw in de Piemonte is een freeridereis voor de liefhebber. Door de opwarming van de aarde worden er steeds heftigere fronten boven Genua geconstateerd wat tot de befaamde retour d'Est leidt. Natuurlijk is dat nooit een garantie en daarom houden we het wat meer noordelijk gelegen Monte Rosa gebied om naar uit te wijken achter de hand.

Een goede optie is om met KLM te vliegen op Turijn. Deze luchthaven ligt mooi centraal en je bent dan ook heel snel met een huurauto op het rendez-vous.

Bij matige sneeuwomstandigheden in het diepe zuiden zullen we de eerste drie dagen niet naar Argentera, Pontechiale en Prali gaan, maar bezoeken we bijvoorbeeld Alagna in het Valsesia. Dit gebied ligt veel hoger en bij extreem weinig sneeuw kunnen we door de springsnow gaan freeriden in het MonteRosa superski gebied. Grootste hellingen, maar ook de spectaculaire canalones kenmerken dit gebied. Een oversteek naar Gessoney is zo gemaakt met meer dan voldoende mogelijkheden voor twee dagen freeride. Ook Alagna ligt in de Piemonte, maar veel noordelijker nabij de Zwitserse grens.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.