Lombardia

Bella Italia in een winterse ambiance.

Periode


Week 04 21 January - 27 January 2024
Beschikbaar

Specificaties

Prijs:
€1250,-

Le prix comprend - Inclusief:
. l'encadrement par un guide de haute montagne 5 jours et tous ses frais / 5 dagen berggids inclusief zijn onkosten
. l'hébergement 6 nuits avec petit déjeuner / 6 dagen accommodatie op basis van logies en ontbijt
. prêt du matériel de sécurité - huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. l'organisation / organisatiekosten

Le prix ne comprend pas - Exclusief:
. transport
. repas / diner
. les remontées mécaniques / skiliftkaartjes, €40,- à €60,- per dagkaart
. les boissons et déjeuner / lunch en drankjes
. l'assurance personnelle / persoonlijke verzekering

Groupe
. 5 à 6 personnes par guide

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Een freeridereis voor de lekkerbek! We bevinden ons hier in Italië. Niet alleen draait het deze week om het geweldige freeriden in voornamelijk kleinschalige skigebieden, maar ook de inwendige mens zal verzorgd worden.

Ten zuiden van de Alpenhoofdkam vinden we nog een regio waar je geweldig kunt freeriden over grootse hellingen. Het Ademello massief is het meest zuidelijk gelegen en vergletsjerde gebied van de Oostalpen. Hoog gelegen en zeer sneeuwzeker. Dit skigebied met mooie bergflanken en steile couloirs ligt boven de paso del Tonale.
Een ander pareltje in de Italiaanse regio Lombardia is het gebied van de zuidelijke Ortler. Hier vinden we een viertal kleine skigebieden: Bormio, Issolacia, Livigno en Santa Caterina. Alles ligt op nog geen half uur rijden van Bormio.
Er wordt op kleine schaal aan freeriden gedaan maar het potentieel is enorm. Isolaccia is zo'n voorbeeld.
Mocht het een jaar worden waarbij er amper sneeuw valt in Italië dan zitten we zo in Sant Moritz of Davos waar we kunnen uitwijken op slechts anderhalf uur rijden van Bormio.

We ontmoeten elkaar op zondagavond op de Passo del Tonale. Hier zullen we de eerste twee dagen gaan freeriden. We doen de beroemde Cantiere en Ficazza afdaling en één van de spectaculaire canalones aan de voorkant van het gebied. Natuurlijk blijft de optie open om de ruim 2000 meter diepe afdaling aan de backsite te doen. Daarvoor moeten we wel een uur omhoog lopen met de vellen. Bij minder goed zicht door sneeuwval vinden we hellingen met meer beschutting in het even verderop gelegen Ponte di Legno. Deze twee skigebieden in het Adamellomassief zijn nog steeds bij het internationale skipubliek onbekend en dat lijkt de Italiaanse freerider 'helemaal' niet zo erg te vinden!
Vanuit het middeleeuwse stadje Bormio bezoeken we in de tweede helft van de week de niet minder mooie afdalingen van Lombardia. In de resterende drie dagen gaan freeriden in drie pareltjes van skigebieden waarbij we niet of nauwelijks hoeven te klimmen. Hier vinden we gemakkelijker poeder, omdat je zonder berggids niet overal mag afdalen. Zalig is de Vino di Vallentina en een bezoek aan het tweeduizend jaar oude Romeinse badhuis Bagni di Vecchi zorgt voor de welverdiende ontspanning.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.