Japan Honshu

into the mythology of Takaragawa

Periode


Week 04 20 January - 28 January 2018
Compleet

Specificaties

Prijs:
€2290,-

Inclusief:
. 7 dagen UIAGM berggids
. 6 dagen half pension in ryokan hotel
. 1 dag logies in capsule hotel
. lokaal vervoer met minivan gedurende 7 dagen
. huur lawineveiligheidsmateriaal
. organisatiekosten

Exclusief:
. vlucht naar Tokio, vanaf € 600,- retour afhankelijk van de maatschappij
. shinkansen circa €100,-
. lifttickets (tussen de €25,- en € 35,- per dag)
. diner in Tokio , lunch en drankjes

Groepsgrootte:
. minimaal 5 en maximaal 6 per gids

In verband met de complexiteit van de organisatie is de sluitingsdatum 3 maanden 
voor aanvang van de reis.

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Aan de westkust van het Japanse eiland Honshu bevinden zich de uitgestrekte Japanse Alpen. Bekend van de Macaque en goddelijke mythen. Precies in het midden, zo’n 200 km ten noordwesten van Tokio, liggen tientallen skigebieden. De skiresorts van Hakuba en Nagano zijn hier de bekendere van. Veel kleinschaliger en vooral ook uitdagender zijn de skigebieden dieper landinwaarts. De toppen in het noordwesten van de regio Gunma eisen hier met gemiddeld 18 meter sneeuwval in de winter een flink deel van de neerslag op en kunnen wedijveren met de skigebieden op het noordelijke eiland Hokkaido. Ook hier reizen we af naar een zeer sneeuwrijk deel op aarde.

We nemen de comfortabele nachtvlucht naar Tokio om op zondagochtend plaatselijke tijd effectief verder te reizen met de Shinkansen en dat is al een hele beleving op zich. Deze kogeltrein brengt ons via Downtown Tokio in tweeënhalf uur naar de regio Gunma waar we aan het begin van de middag zullen arriveren. Het laatste stukje rijden we met de privé minivan naar ons hotel. We bevinden ons nu in de vallei van Minakami-Kogen. Als we niet te veel last hebben van de jetlag dan kunnen we aan het einde van de dag de sneeuw alvast testen in het naast gelegen skigebiedje. Vallen de ogen dicht, dan kun je er ook voor kiezen om lekker onder te dompelen in een van de onsen van het voortreffelijke hotel. De Ryokan Takaragawa Ousenkawi met de schitterende warmwaterbaden zal onze uitvalbasis zijn voor de aankomende week. Naast de culinaire Japanse keuken is er ook voldoende keuze in westers eten. Ruime slaapkamers voor 2 tot 3 personen in Japanse stijl hebben we tot onze beschikking. We overnachten hier op futons, dragen de kimono en sloffen of slippers.

Maar uiteindelijk komen we hier ook voor de beroemde Japanse sneeuw. Er staan ons zes fantastische skidagen voor de boeg. Alle skigebieden liggen tussen de 10 minuten en 1 uur rijden van onze comfortabele uitvalbasis. We zullen naast het veelvuldig gebruik maken van de skiliften ook zeker een aantal keer tot 2 uur er op uit gaan met de stijgvellen. Zo mogen we profiteren van het enorme terrein wat aan onze voeten ligt buiten het skigebied.
Hier op Honshu is het meer alpien. Dus steiler en met langere runs dan dat we aantreffen in de skigebieden van Hokkaido. Bij goed weer en weinig wind doen we zeker Minakami en Tenjindaira aan. Vooral daar vinden we geweldig alpien terrein met steile noordflanken in de backcountry. Hier zijn zelfs runs van 1500 verticale off-piste meters mogelijk en dat betreft voor Japanse begrippen uniek. Bij intensieve sneeuwval gaan we eerder tussen de bomen skiën in het meer beschutte Hodaigi ski area of rijden we met onze privé minivan naar Naeba. Deze kleine gebieden zijn nog heel oorspronkelijk en lijken maar weinig op de voor ons bekende skigebieden in de Alpen.

Op zaterdag is er nog een optie om vroeg in de ochtend een aantal uurtjes te skiën alvorens we weer op de Shinkansen stappen.
Met een bezoek aan Tokio sluiten we de reis af. Rond 15h00 in de middag arriveren we in de metropool en gaan ’s avonds het nachtleven in. In een bliksemsnelle actie kun je met de metrolijn van het drukste kruispunt van de stad Shibuya naar de 450 meter hoge Tokyo Skytree met verbluffend uitzicht om vervolgens te gaan eten in de wijk Ueno of Amakusa met de Senso-ji tempels. Om de Japanse totaalbeleving nog completer te maken overnachten we vlakbij het Tokio treinstation in een capsule hotel. Op zondag nemen we dan comfortabel de trein naar het vliegveld terug waar rond het middaguur het vliegtuig weer vertrekt. Door het tijdverschil zullen we op dezelfde dag in Belgie of Nederland arriveren, maar mocht je wat langer kunnen blijven dan is een verlengt bezoek aan Tokio zeker de moeite waard.

De combinatie van de Japanse cultuur, Skiën door steile beboste flanken en de goede kwaliteit sneeuw in Januari op Honshu zal een onvergetelijke indruk op ons achterlaten.

Pas op! Ten opzichte van onze unieke reis naar Hokkaido biedt de reis naar Honshu nog uitdagender terrein en wordt meer van de daal- en loopcapaciteiten van de deelnemer verwacht. Ook is gekozen om op Honshu alle dagen in een Ryokan te overnachten plus een nacht in een capsule wat garant staat voor pure Japanse cultuurervaring.

De skidream reis naar Japan Honshu kun je ook combineren met de aansluitende Skidream reis naar Japan Hokkaido.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.