Canada BC

‘Let’s go skiing the Canadian Powder’.

Periode


Week 53 01 January - 08 January 2021
Compleet

Specificaties

Prijs:
€1750,-

Inclusief:
. 8 dagen UIAGM berggids
. lokaal vervoer met 4x4 SUV's gedurende 8 dagen
. huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. organisatiekosten

Exclusief:
. vlucht naar Kelowna, vanaf € 700,- retour afhankelijk van de maatschappij
. lifttickets (circa € 65,- per dag)
. optie tot cat skiing of heliskiing. (heliskiën circa € 1.000,- voor 10.000m)
. accommodaties (circa € 80,- per 2 persoonskamer)
. diner, lunch en drankjes (totaal aan lunch en avondeten circa € 70,- per dag)

Groepsgrootte:
. minimaal 5 en maximaal 6 per gids. Er is slechts plaats voor 1 groepje

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Als je daar aan denkt dan zie je jezelf al door bodemloze poedersneeuw, tussen enorme sparrenbomen suizen. De reisbestemming naar Canada BC organiseren we voor het tweede seizoen en dit keer als ultieme ski- & roadtrip. We stappen in een wereld waar de sneeuw het dagelijkse leven van de Canadees haar in de greep houdt. Voor ons zal dat betekenen ‘first class, diep en groots’.

We treffen elkaar op de luchthaven Kelowna waar vervolgens twee comfortabele 4x4 suv’s voor alle dagen tot onze beschikking staan. Daarmee bieden ze ons alle vrijheid om het westen van Canada te gaan verkennen. Met andere woorden: ’Go with the flow’. Vanuit het centraal gelegen Revelstoke begint ons skiavontuur. Na onze vlucht rijden we in 3 uur naar dit sneeuwzekere skigebied ten westen van de Rocky Mountains. Er valt gemiddeld tussen de 10 meter en 15 meter in het seizoen en daarmee hebben we begin maart geen zorgen op een dun sneeuwdek. We wennen rustig aan het tijdsverschil. Dat doen we vanuit dit prachtige skigebied van Revelstoke zelf. s 'Avonds leggen we alle kaarten op tafel om te kijken waar we de volgende dagen naartoe zullen gaan en dat doen we tijdens een typisch Canadees diner van burgers, zalm of een bord vegetarische lekkernij. Het objectief is een flexible programma en daarbij zijn de wensen en de locale omstandigheden leidend.

Wat zijn de must do's?
Een ervaring die we onze neus niet voorbij willen laten gaan is een toerskitocht vanaf de hooggelegen Rogerpass bijvoorbeeld. Want hier valt de meeste sneeuw van heel Canada. Na een paar geweldige afdalingen kunnen we achterover leunen en relaxen in één van de natuurlijke warmwaterbronnen nabij de pas. Het even verderop gelegen skigebied Kickinghorse biedt met best heftig off-piste terrein tussen de bomen mooie opties waar we gebruik maken van de skiliften. Een volle dag heliskiën staat garant voor pure actie. Daarbij zijn 10.000 verticale meters off-piste geen uitzondering. De bergen van Canada bieden natuurlijk ook andere uitersten want naast heliskiing kunnen we ook de rust opzoeken. Twee of drie dagen erop uit naar een berghut met fraaie vergletsjerde bergen om ons heen geeft een heel andere dementie. En stel de sneeuw is beter in de Redmountains in het zuiden, dan rijden we daar naartoe met de skigebieden van Whitewater en Nelson. Kortom, er staat ons 'à la carte' veel te doen gedurende de zeven beschikbare skidagen.

Deze ski- & roadtrip is erop gericht de dikke lijnen van je leven te kunnen zetten. Van groots en open alpien terrein tot beboste hellingen met pilot drops en skiën tussen de pines. We passen ons reisprogramma aan op de beste omstandigheden die zich op dat moment voor ons aandienen. Op zondagmiddag nemen we de vlucht terug waar we op maandagochtend rond 8h00 in Nederland of België arriveren.

En wat als je meer wilt?
Deze ski- & roadtrip kun je bijvoorbeeld uitstekend combineren met een vierdaags arrangement bij CMH. Je kunt er zelfs voor kiezen om uitsluitend voor een weekje heliskiën naar Canada te komen. We zullen je een handje op weg helpen bij het uitkiezen van een geschikte heli-trip. Je boekt uiteindelijk direct bij onze partner CMH benelux. CMH is de pionier in Canada en het meest ervaren heliski bedrijf ter wereld.

Het enorme gebied van Revelstoke is rijk aan beboste hellingen tot hoog alpien met veel gletsjers. Half maart heb je gegarandeerd sneeuw en kun je dus ook op grotere hoogte afgezet worden met de helikopter voor talloze runs in de big alpine. Hier bij Revelstoke is zelfs een afdaling te maken van 1700 hoogtemeters alvorens de heli je voor een volgende drop afzet. Een ding staat vast. Het zal de grootste fanaat een ongekend geluksgevoel gaan bieden. Met 247 mogelijke runs die het enorme gebied van 1300 km2 aanbiedt, hoef je niet bang te zijn dat het op dit punt tegen zal gaan vallen. Bij goede omstandigheden zul je zo’n 25 runs gaan maken in drieën halve beschikbare dagen. CMH biedt gegarandeerd 17.500 hoogtemeters aan. Bij goed weer betekent dat er mogelijk meer gevlogen gaat worden. Wens je meer dan de aangeboden 17.500 vertikale meters, dan gaat de teller lopen en betaal je achteraf circa CA.$ 145,- per duizend meter bij. Maar eerst maar eens zien of de benen nog wel net zo graag willen als het hoofd na een intensieve dag en ongekend genieten. Waarschijnlijk staat een grote helikopter voor ons gereserveerd met plek voor 11 skiërs in de machine. Naast je groepje en de lokale berggidsen zullen er dus ook een paar andere poederliefhebbers van over de hele wereld met ons meegenieten. Stel dat je na drie dagen door de vlieguren heen bent, dan zijn er twee opties voor de donderdag; je kunt verticale meters bijkopen bij CMH, of je gaat die dag zelf skiën vanuit het skigebied van Revelstoke. Op vrijdagochtend check je bij de CMH lodge uit en kun je terugreizen naar Kelowna om in de middag het vliegtuig terug te nemen naar Amsterdam.

Pas op! In verband met slechts een beperkt aantal beschikbare plekken bij CMH is het belangrijk zo snel mogelijk te boeken als je deze reis niet aan je voorbij wilt laten gaan. Kosten voor een vierdaags arrangement vanuit Revelstoke kost circa CA$ 6114,- (€4200,-) inclusief tax. Voor meer informatie zie: cmhbenelux.com

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.