IcePrestige

Winteralpinisme in het Massief van de Mont Blanc

Periode


Week 16 18 April - 24 April 2021
Beschikbaar

Specificaties

Prijs:
€1800,-

Periode:

op aanvraag

Prijs:
. gidstarief: €450,- per dag bij 1 deelnemer en €550,- bij 2 deelnemers. (minimaal 4 dagen)

Inclusief:

. berggids
. huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. organisatiekosten

Exclusief:
. overnachtingen in de berghutten of een gîte
. kabelbaankosten
. lunch en drankjes

Groepsgrootte:

. minimaal 1 en maximaal 2 deelnemers per gids.

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Wie de droom heeft om de machtige couloirs te beklimmen van het Mont Blanc-massief kan hem in deze intensieve week verwezenlijken. Het beklimmen van noordwanden in mixed- en ijsterrein spreekt tot de verbeelding van velen. Het is een heel serieuze discipline van de bergsport die soms het uiterste van de alpinist vergt. Het grootse avontuur wordt tijdens deze beklimmingen zeker gevonden. IcePrestige biedt de garantie op een ongekende belevenis!
U bent aan het touw van gelouterde routiniers. Deze berggidsen voelen zich thuis in dit terrein.

Vanuit een gîte of hotel in het dal van Chamonix maken we tochten in het Mont Blanc gebied. We beklimmen legendarische couloirs op het niveau van de deelnemer. We overnachten in de hutten om snel met toerski's of eventueel sneeuwschoenen naar de voet van de wand te kunnen lopen.

We beginnen deze week bijvoorbeeld met het couloir Cheré op de Tacul of het couloir Ravanel-Frendo op de Aiguille Verte. Daarna behoren het couloir Gabarrou, Modica Noury, Dragon du Vent of zelfs het Supercouloir op de Tacul tot de mogelijkheden.
Als het even kan, lopen we naar de routes op toerski's, anders met sneeuwschoenen. We overnachten in de fijne Refuge des Cosmiques.

In het dal overnachten we in een comfortabel pension en op de berg in de hut.
Een uitstekende conditie en doorzettingsvermogen, evenals een goede uitrusting met ijsbijlen en stijgijzers zijn noodzakelijk.

Dit programma is gedurende de hele winter mogelijk. Van november tot mei. Week 13 is slechts een suggestie.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.