IceDream

Watervalijsklimcursus in de Ecrins

Periode


Week 08 21 February - 27 February 2021
Geannuleerd

Specificaties

Prijs:
€990,-

Inclusief:

. 5 dagen berggids
. 6 dagen halfpension in chambre d'hôtes
. huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. organisatiekosten

Exclusief:

. lokaal transport naar de watervallen, hiervoor kunt u met elkaar meerijden.

Groepsgrootte:

. 4 deelnemers per gids

Niveau

  • Dalen
  • Klimmen
  • Conditie

Wie wil watervalijsklimmen moet naar de hautes Alpes. Het gebied rondom l’Argentiere la Bessée is bekend door het populaire internationale ijsklimevenement. De gigantische ijskathedralen, zuilen en de goede ijskwaliteit lenen zich echter ook uitstekend voor de beginnende ijsklimmer.
Het gebied heeft meer te bieden dan het Oostenrijkse Stubaital, Zwitserse Kandersteg of Italiaanse Valle d’Aosta. Het is dan ook gemakkelijk om hier een cursus van formaat te kunnen samenstellen.

De eerste dagen trainen we op verschillende spots de tactiek en techniek in de haute Guil van de Queyras, Freissinières en Crévoux, zodat we vervolgens ontspannen, snel en kundig wat grotere watervallen in Fournel en Ceillac kunnen beklimmen. Ook is er tijd voor drytooling en het trainen in het voorklimmen. De laatste dag beklimmen we een imposante driehonderd meter hoge waterval.
In ons depot hebben we verschillende type sets ijsbijlen. Deze kunnen gehuurd en getest worden. U kunt zo een beter beeld krijgen van het aanbod in ijsbijlen.

We hebben keuze uit tientallen watervallen op het niveau 3+ tot 5 in de Queyras en oostelijke Ecrins. Naar gelang de condities zal tijdens de week besloten worden welke watervallen er beklommen zullen worden.

Tijdens deze week overnacht u in gîte Pierre d'Oran. Isabelle is uw gastvrouw en kookt iedere avond een heerlijke maaltijd voor u. Hier kunt u gezellig natafelen en de dag nog eens met elkaar door nemen. Isabelle spreekt uitstekend Engels.
De Pierre d'Oran ligt in l'Argentière de la Besée in de vallei de Haute Durance. Mocht Pierre d’Oran volgeboekt zijn dan overnachten we in een strategisch gelegen accommodatie in de buurt.

U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige verzekering voor het betreden van alpien terrein buiten de piste. Deze verzekering dient dekking te bieden bij alle niveau van lawinegevaar onder begeleiding van een gediplomeerde berggids. Let op: sommige verzekeringen dekken onvoldoende buiten de piste. Als u nog geen verzekering hebt afgesloten dan bent u deze verplicht voor deelname af te sluiten. Wij raden u de verzekering van de NKBV aan of een soortgelijke verzekering. Zodra u deze verzekering afsluit verzoeken wij u zo snel als mogelijk uw assuradeur, polisnummer en alarmcentrale telefoonnummer aan ons door te geven.

Vegetarisch

Type

Hoge kwaliteit

De maximale groepsgrootte is slechts zes personen per berggids.
In ruig geëxponeerd terrein nog kleiner. Zo blijft de veiligheid beter gewaarborgd en krijgt u meer kwaliteit, persoonlijke ruimte en aandacht.

Ervaring

PowderGuides bestaat uit een hecht team van UIAGM gecertificeerde berggidsen. Met duizenden uren expertise in het gebergte, blijven ze even nieuwsgierig naar onbekende toppen en zijn op de hoogte van de laatste internationale inzichten.

Multi-talig

De gidsen zijn alle multi-talig (FR/DE/EN) maar bij vragen over uw reis of in noodgevallen vanuit het thuisfront kunt u altijd terecht op het bureau in het Nederlands.

FAQ

Veel van uw vragen kunt u
hier online terugvinden op onze website. Heeft u toch nog geen concreet antwoord gevonden op uw vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.