Actueel nieuws

a wonderful and happy new year

In de bergen lijkt de tijd dikwijls stil te staan. Als montagnards krijgen we niet altijd alles mee van wat er elders gebeurd in de wereld, maar dat 2016 voor velen een bewogen en gespannen jaar was is ons niet ontgaan. Gelukkig kijken we samen met alle klanten hier terug op vele dierbare momenten. We willen je als alpinist, toerskiër of freerider dan dan ook nogmaals bedanken voor je vertrouwen in ons en de bijzondere week in de bergen.

Voor het nieuwe jaar 2017 wensen we je veel geluk en voorspoed. En dat je in goede gezondheid weer volop mag genieten van de rustgevende bergen.

Namens Saskia, Babar, Wolfgang, Pierre, Clément, Maxence, Julien en Arthur,

Happy new year - Bonne année - Gelukkig nieuwjaar,
Martijn

WePowder weekend

Afgelopen weekend streek de Zuidalpen special van Wepowder neer in de Piemonte. Vijftien deelnemers gingen drie dagen op pad met PowderGuides op een plek met de beste omstandigheden. Omdat het al drie weken niet had gesneeuwd werd er van François, Clément en Arthur wel enige creativiteit verlangt. Vooral boven de col de Mont Genèvre aan de Italiaanse zijde van de berg vonden ze nog mooie zachte en onverspoorde sneeuw. Verrassend goed zelfs waardoor iedereen terugkeek op een paar eerste heerlijke freeride dagen van het seizoen. Sommige deelnemers hadden het geluk te kunnen blijven want er werd immers opnieuw sneeuw verwacht. Regelrecht met de neus in de boter? Jazeker, tot een meter verse sneeuw viel er maar liefst in de Via Lattea. Daar mogen we de aankomende dagen van gaan profiteren!

veel sneeuw in de Zuidalpen

Wat zijn de bergen in de franse Zuidalpen en de Italiaanse Piemonte veranderd in een paradijs. Er is opnieuw zoveel sneeuw gevallen dat alle gidsen van PowderGuides al heel wat skitochtjes boven hun huis en in hun vrije tijd gemaakt hebben. Al hoewel; teamlid Pierre heeft het seizoen al afgetrapt. Hij is aan het gidsen op Antarctica.
Ook veel mensen lijken te popelen om weer op vakantie te gaan. Zo zijn er nu al een aantal reizen bij PowderGuides volgeboekt en gaan er inmiddels acht privé-groepen toerskiërs of freeriders op pad via een eigen maatwerk programma.
Wil je ook profiteren van de goede sneeuw basis die er inmiddels in de Zuidalpen ligt? Er zijn nog een paar plekken beschikbaar bij de Piemonte en valle d'Aosta skidream en de Powder Roadtrip. En als je je off-piste skitechniek wilt verbeteren dan ben je bij ons in de Hautes-Alpes van harte welkom. Wie weet tot snel!

primeur, ontdek onze nieuwe website

Met trots presenteren we onze nieuwe website, fris in een moderne jas gestoken en met heel veel enthousiasme gemaakt voor al onze wintergasten.

Een aantal van de in totaal 29 verschillende reizen zijn geoptimaliseerd. Bijvoorbeeld de bestemmingen naar Tirol, Ubaye, Lofoten en Groenland. Ook maken we volgend seizoen een lichtere variant op de prachtige Haute Route du Queyras, maar natuurlijk hebben we weer nieuwe reizen ontwikkeld. Wat dacht je van een toerskitocht rond de Mont Thabor of een doorsteek van de Mercantour? De nieuwe freeride bestemming van PowderGuides leidt in januari naar de sneeuw van Canada.

Als gerenommeerde naam in de Franse Alpen zijn we zeker even trots een toonaangevend reisbureau te mogen zijn voor onze Belgische en Nederlandse poedervrienden.

Heel graag tot van de winter in de besneeuwde bergen van de Zuidalpen of waar dan ook ter wereld.

Zomers Alpinisme

De berggidsen van Powder Guides zijn afgelopen zomer veel de bergen in geweest. Zo coachte Babar o.a. de nieuwe lichting berggidsen in Frankrijk. Verkende Pierre per kajak de Groenlandse kust en beklom er onbekende toppen. Klom Clément met zijn zesenzestig jarige vader de mythische Walkerpijler. Julien was vooral non-stop met Hollandse studenten op pad in de Ecrins. Kwam Arthur terug van zijn wereldreis boordenvol verhalen. Bestierde Wolfgang voor het negende seizoen de Oberwalderhütte. Maxence had zijn objectief o.a op de 8C in de rots en was Martijn veel onderweg met de Nederlandse klimjeugd van tegenwoordig. Ondertussen is het Belgische reclamebureau Plug druk bezig om samen met Saskia de nieuwe website te bouwen. We kunnen niet wachten voordat we hem aan jullie mogen tonen. Maar net zo ongeduldig zijn we op de verse sneeuw. Nog even en het is weer winter....

NKBV instructeurs

1 mei 2016 | De opleiding tot toerski-instructeur werd afgelopen week o.a. gegeven door Martijn vanuit Saint Crépin. Zeven aspirant instructeurs van de NKBV moesten hier flink aan de bak. Methodiek en didactiek, verbeteren van het eigen kunnen en vooral veel tochten maken in het terrein waar ze straks samen met voornamelijk berggidsen zullen gaan leiden. Er werden eerst twee eenvoudige tochten gemaakt in terrein waar ze in de toekomst beginnen als instructeur. Daarna vertrokken ze naar de Haute Ubaye en noordelijke Mercantour voor een meerdaagse trektocht in delicater terrein. Hier kwam het aan op uithoudingsvermogen, navigatie en efficiëntie in een gebied waar maar heel weinig toerskiërs komen. Een ideale toets dus! Als afsluiter van de week werd de markante l’Echauda beklommen en afgedaald via een van haar vele couloirs. Een geslaagde, maar ook best een vermoeiende week.