Alpinisme C2/C3

Rots, sneeuw en ijs tijdens een gevarieerde gevorderden cursus

Period


Week 29 18 July - 23 July 2022
Available

Specifications

Price:
€1050,-

Inclusief:

. 6 dagen berggids
. 4 dagen halfpension in twee verschillende berghutten
. touwen
. organisatiekosten

Exclusief:
. persoonlijk materiaal
. lunch, drankjes en half pension in het dorp

Groepsgrootte:

. 4 deelnemers per gids
Bij 3 deelnemers komt er een toeslag van 230 euro per deelnemer bij

Level

  • Descend
  • Ascend
  • Physical condition

Solide en zelfstandig alpiene tochten maken. Onder begeleiding van de locale berggids, dynamisch als klein groepje onderweg. Waar kan dat beter dan in het ruige en complexe alpiene terrein van de Ecrins. Je klimt in derde graads terrein op je bergschoenen, bedwingt een ijswand en je leert tijdens deze gevorderden cursus het initiatief in eigen hand te nemen. We oefenen ook opnieuw met het redden van iemand uit een gletsjerspleet, je traint in het zekeren in rots, sneeuw en ijs. En je beweegt je in het terrein waar menig alpinist in wording van droomt; steile, markante Alpentoppen.

Natuurlijk brengen we de theorie ook over in de praktijk. Heb ik het klimgidsje goed geïnterpreteerd? Vind ik de juiste weg voor het krieken van de dag met mijn hoofdlampje op? Kan ik straks na deze cursus goed navigeren met kaart en kompas?

Het eerste deel van de cursus staat in het teken van alpiene rots.
Op zondagochtend treffen we elkaar in de dorpskern la Berarde. Na de kennismaking gaan we dan rond 10h00 bezakt op pad naar de refuge de Soreiller. Deze gezellige, met uitstekend eten, hut schurkt tegen de beroemde Aiguille de Dibona aan waar we in de middag nog met de wrijvingshoentjes op het mooie graniet via een boorhaken route klimmen vlak boven de hut. De top zelf zullen we gaan beklimmen op dinsdag. Deze extreem spitse granietpunt spreekt tot de verbeelding als je op het terras van de hut staat. Je kunt je maar nauwelijks voorstellen dat je hier op kunt staan.
Op maandag beklimmen we de prachtige Aiguille centrale du Soreiller. Wat een plezier om in dit mooie derde graads graniet te kunnen klimmen. We oefenen met het klimmen aan verkort touw en soms bewegen we aan touw gelijktijdig. Een perfecte tocht om de touwhandling te oefenen. Op dinsdag staat de Aiguille de Dibona dan op het programma. Als alle cursisten ervaren sportklimmers zijn kan dat via een van de magistrale multi-pitch routes op de zuidwand. Als alternatief biedt de mooie noordgraat tot 3C ook mooi klimwerk. In de middag dalen we in 2,5 uur af terug naar de auto en rijden naar la Grave. Hier overnachten we in een gîte of op de camping waar we kunnen douchen.

Het tweede deel van de cursus gaan we ons richten op gecombineerd terrein van sneeuw en ijs.
Op woensdagochtend nemen de kabelbaan naar 3200 meter en lopen over de glacier de la Girose, met flinke spleten naar de noordwand van de Aiguille de la Grave. Met ijsbijl en pickel beklimmen we de 150 meter hoge noordwand. Deels afklimmend en deels abseilend komen we weer terug en zullen in de middag nog een gletsjerspleet opzoeken die zich goed leent voor het oefenen van de reddingstechnieken. Aan het einde van de middag dalen we af via de col de la Lauze naar de refuge de la Selle. Donderdag beklimmen we de oosttop van de Rateau via sneeuw, ijs en rots. Dit is de ultieme test om te zien of we zelfstandig al in staat zijn te alpineren. De berggids laat het werk nu aan jouw over om het touw te leiden en te navigeren. Met veel voldoening komen we na een pittige dag terug bij de hut waar we nogmaals overnachten. Vrijdag zullen we via de Pilier Paquet naar de westtop van de Rateau klimmen en arriveren rond 14h00 terug bij het kabelbaan station van la Grave.

Wanneer kun je mee?
Na je C2 of de basiscursus alpinisme met daarnaast enige weken zelfstandige ervaring in het maken van eenvoudige alpiene beklimmingen ben je toe om de uiteindelijke stap te zetten naar een gedegen zelfstandig alpinist. Je wordt klaargestoomd om zelfstandig en veilig tochten te maken in alpiene rots, sneeuw en ijs tijdens een veelzijdige perfectionisme cursus.

A travel insurance covering mountaineering and/or alpine activities is compulsory. This insurance must cover all levels of avalanche conditions guided by a UIAGM mountain guide. Please note that some insurances do not cover back-country skiing. A travel insurance covering mountaineering and/or alpine activities is compulsory. Please send us your insurance details as soon as possible.

Vegetarian

Type

High quality

Our maximum group size is 6 people per guide and in rougher, more exposed alpine terrain, this number will be decrease even more. This allows us to make no concessions on quality or safety, and to give every guest enough personal space and attention to improve.

Experience

PowderGuides consists a team of international certified mountain guides with each 1000plus hours of expertise in the immense terrain. With no lost of enthusiasm they will improve your skills of freeriding and touring very fast, but they are also involved in professional training. And this last point makes them up to date on every latest trick in the profession.

Languages

All the guides speak several languages as French, German and English. If you have any question about your trip you can contact us by phone in the office or send us an email in English, French or Dutch.

FAQ

What can we do for you? Although you’ll find many explanations on our Frequently Asked Questions page below. Please use the inquiry form via the contact page for customer support and service, general and specific inquires for any help.