On & Off Piste Cursus

Eindelijk..., mijn eerste bochten off-piste!

Period


Week 03 15 January - 22 January 2022
Available

Specifications

Price:
€895,-

Inclusief:

. 5 dagen berggids
. 7 dagen logies en ontbijt in een appart-hotel met wellness.
. huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. organisatiekosten

Exclusief:

. lunch, diner en drankjes

. skiliftkaarten circa € 55,- per dag
. lokaal transport naar een skigebied

Groepsgrootte:

. 6 deelnemers per gids

Level

  • Descend
  • Ascend
  • Physical condition

Wie droomt er niet van om als pisteskiër ook eens een eigen spoor te kunnen trekken buiten de piste? De vrijheid te kunnen ervaren waarbij je zowel in weidse hellingen skiet maar waar je ook al rustig een paar bochtjes ziet slalommen om de lariksbomen. Tijdens deze techniekcursus werken we structureel aan de techniek op de piste en gaan daarnaast de 'eerste' goed gelukte bochten in de poeder zetten. We bereiden je voor op het off-piste skiën. De PowderGuides On & Offpiste cursus is speciaal ontwikkeld voor skiërs die nog lang geen expert zijn, maar wel al een paar weken geskied hebben op de piste.

Gecontroleerd en rustig opbouwend trainen we je techniek op de piste en duiken gedurende de week steeds frequenter de poedervelden in voor een stukje off-piste. Hier maak je kennis met het freeriden. Net zoals onze freeridecursus werken we intensief aan de skitechniek en geven ook training met lawinepieps. We skiën elke dag in een ander, mooi en rustig gebied op de Alpenhoofdkam van het Salzburgerland. Hier hebben we alle vrijheid en de rust om ons te concentreren op het skiën! Je krijgt les van onze expert gids en skileraar Wolfgang die naast Duitstalig ook Engels- en Nederlandstalig is.

De On & Off-pistecursus is een ideale cursus voor skiërs die toe zijn aan een nieuwe uitdaging maar nog net dat ene zetje in de rug nodig hebben om de basistechniek op de skipiste te verbeteren. Het freeriden door de ongeprepareerde sneeuw is wel het uiteindelijke doel! Ook leer je de basis van het toerskiën om vervolgens na een prachtige klim op eigen kracht 'extra' te genieten van de afdaling.

Ski je stabiel en van alle niveau pistes en/of heb je al vaker off-piste geskied en kom je al redelijk in de meeste sneeuwsoorten naar beneden, maar je bent nog niet helemaal tevreden over de techniek, dan past de freeridecursus beter bij je wens.

De cursus begeeft zich in de skigebieden van het Salzburgerland waar we afwisselend techniek trainen op de vele pistes en een lange off-piste afdaling doen terug naar het skigebied. Vanuit Kaprun zijn we binnen een half uur rijden in heel wat verschillende skigebieden zoals Saalbach, Zell am See en Maria Alm. Natuurlijk gaan we ook skiën in het gletsjerskigebied van Kaprun zelf.
Elke dag zullen we off-piste gaan en dat gedurende de week intensiveren. Ook hoort daar al een hike vanuit een skigebied bij om de rust en verlatenheid van het freeriden te ervaren. Het afwisselende landschap zorgt voor een variëteit aan mogelijkheden voor een tour. We zullen dan ook een dag tijdens deze cursus een paar uur gaan oefenen met het lopen op de stijgvellen onder de ski's. Uiteraard zal deze tocht leiden naar een mooie top met aan onze voeten een prachtige off-piste helling. Naast de praktische lessen vertellen we ook graag over de theorie zoals de basis van de lawinekunde en hoe we de sneeuwsoorten kunnen herkennen. Kortom een complete techniekcursus met het doel om in de toekomst te kunnen genieten van al die mooie poedersneeuw.

Je verblijft zeven nachten in een appartement en krijgt vijf dagen les. Gedurende de week ski je één dag op jezelf om even te oefenen of neem je een rustdag naar eigen wens. We eten elke dag in een restaurant in het dorp. Keuze genoeg!

Covid-veilig op reis met PowderGuides? Kijk voor een toelichting bij FAQ.

A travel insurance covering mountaineering and/or alpine activities is compulsory. This insurance must cover all levels of avalanche conditions guided by a UIAGM mountain guide. Please note that some insurances do not cover back-country skiing. A travel insurance covering mountaineering and/or alpine activities is compulsory. Please send us your insurance details as soon as possible.

Vegetarian

Type

High quality

Our maximum group size is 6 people per guide and in rougher, more exposed alpine terrain, this number will be decrease even more. This allows us to make no concessions on quality or safety, and to give every guest enough personal space and attention to improve.

Experience

PowderGuides consists a team of international certified mountain guides with each 1000plus hours of expertise in the immense terrain. With no lost of enthusiasm they will improve your skills of freeriding and touring very fast, but they are also involved in professional training. And this last point makes them up to date on every latest trick in the profession.

Languages

All the guides speak several languages as French, German and English. If you have any question about your trip you can contact us by phone in the office or send us an email in English, French or Dutch.

FAQ

What can we do for you? Although you’ll find many explanations on our Frequently Asked Questions page below. Please use the inquiry form via the contact page for customer support and service, general and specific inquires for any help.