India Kashmir

The most exotic ski-resort on planet earth

Period


Week 53 01 January - 08 January 2021
Full

Specifications

Price:
€1750,-

Geannuleerd voor 2018 ivm defecte skilift en negatief reisadvies

Inclusief:

. 7 dagen berggids
. 8 dagen hotelovernachtingen met ontbijt, lokale transfers per bus en jeep
. huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. organisatiekosten

Exclusief:
. lunch en avondeten (circa € 10,- per dag)
. zesdaagse liftpas (€ 10,- per dag)
. optie tot heliskiing € 450,- voor twee rotaties
. retourvlucht Amsterdam - Delhi - Srinagar, circa € 600 - € 900, afhankelijk van luchtvaartmaatschappij
. visum

Groepsgrootte:

. minimaal 5 tot maximaal 6 deelnemers per gids

Level

  • Descend
  • Ascend
  • Physical condition

Met PowderGuides elk jaar naar een bijzondere freeride plek op aarde. In 2012 presenteerde wij voor het eerst Exclusive Kashmir en dat was een groot succes.
Als er een plek op aarde is die tot de verbeelding spreekt dan is het Kashmir. Deze streek verenigd bijzondere mensen, fantastisch eten en een prachtig landschap. In de winter raakt de Himalaya geïsoleerd door intensieve sneeuwval. Zeker het westelijke deel van Kashmir. Omdat dit vaak geteisterd wordt door een reeks sneeuwstormen vanuit de Karakoram ligt er de droogste poedersneeuw die maar denkbaar is. Maar is dat nu net juist waar je als telemarker, skiër of boarder van droomt?
In het dorpje Gulmarg, wat vlak bij de grens van Pakistan ligt, hebben ze sinds 1998 een moderne gondellift naar 3000 meter gebouwd. In 2004 is de lift met 2,5 km verlengt en leidt tot boven de 4000 meter. De tweeduizend meter lange afdalingen brengen ons terug naar Gulmarg of naar de omringende dalen waar we met een jeep terugrijden. De talloze off-piste afdalingen leiden ons door indrukwekkende Himalaya landschappen met uitzicht op de achtduizend meter hoge Nanga Parbat. Op enkele dagen zullen we er ook met de stijgvellen op uit trekken of, indien mogelijk, een dag met de helikopter vliegen om op zoek te gaan naar nog meer avontuur. Lange off-piste runs door onbekend terrein.
Naast brede off-piste ski's en een uitstekende skitechniek dien je te beschikken over een avontuurlijke en relaxte instelling. Je zult veel onvergetelijke indrukken mee naar huis nemen die niet alleen met het freeriden te maken hebben. Iedere deelnemer moet zich ervan bewust zijn dat Kashmir een politiek onstabiele regio is en dat door zijn geïsoleerde ligging een skidag niet zoals in de Alpen perfect georganiseerd kan worden. Het is bekend dat de enige skilift van het gebied soms buiten werking treedt of dat door een sneeuwstorm moeilijk van en naar Srinagar gevlogen kan worden.
In totaal zullen we zes dagen skiën in Gulmarg en een dag verblijven in de prachtige hoofdstad van Kashmir, Srinagar. Hier zullen we als hoofdattractie overnachten op een woonboot op het bergmeer.

Tijdens deze fantatische reis verblijft u in het sfeervolle Grand Mumtaz Hotel of een soortgelijk hotel in Gulmarg. In dit hotel kunnen wij dineren en eindeloos genieten van de Kashmiri sfeer. Uiteraard gaan we ook naar andere restaurants voor een Indian Curry. Omdat elektriciteit en warm water soms niet de gehele dag beschikbaar is dient u over een flexibele instelling te beschikken.
Bij aankomst in Delhi overnachten we in een drie sterren hotel op een half uur rijden van de luchthaven. We worden opgehaald door een minibus en zullen rond middernacht, plaatselijke tijd, daar aankomen en op zondag verder vliegen naar Srinagar.
Op zaterdag overnachten wij op het mytische Dal Lake in Srinagar. De prachtige Khyber Palace de Luxe woonboot is voor ons gereserveerd. Een van de mooiste boten van het meer. Hier zult u in een totaal andere sfeer Kashmir ervaren. Verkopers op kleine bootjes drijven langszaam voorbij en zullen iedere gelegenheid aangrijpen om hun prachtige koopwaar aan te bieden, zoals allerlei handycrafts, maar ook het exclusieve saffraan dat alleen in dit deel van de wereld voorkomt.

Onvoorspelbare veiligheidssituatie!
Kashmir is een sensibele regio in de wereld. De kans bestaat dat de veiligheid in de deelstaat Kashmir snel kan verslechteren. Helaas is de situatie sinds september 2016 verslechterd waardoor het franse ministerie op dit moment een negatief reisadvies uitbrengt. Ook de Nederlandse ambassade ontraadt een vakantiebezoek aan de Kashmirvallei. Daarom zal PowderGuides, als de omstandigheden niet snel verbeteren de reis naar Gulmarg ook voor 2018 niet kunnen organiseren

A travel insurance covering mountaineering and/or alpine activities is compulsory. This insurance must cover all levels of avalanche conditions guided by a UIAGM mountain guide. Please note that some insurances do not cover back-country skiing. A travel insurance covering mountaineering and/or alpine activities is compulsory. Please send us your insurance details as soon as possible.

Vegetarian

Type

High quality

Our maximum group size is 6 people per guide and in rougher, more exposed alpine terrain, this number will be decrease even more. This allows us to make no concessions on quality or safety, and to give every guest enough personal space and attention to improve.

Experience

PowderGuides consists a team of international certified mountain guides with each 1000plus hours of expertise in the immense terrain. With no lost of enthusiasm they will improve your skills of freeriding and touring very fast, but they are also involved in professional training. And this last point makes them up to date on every latest trick in the profession.

Languages

All the guides speak several languages as French, German and English. If you have any question about your trip you can contact us by phone in the office or send us an email in English, French or Dutch.

FAQ

What can we do for you? Although you’ll find many explanations on our Frequently Asked Questions page below. Please use the inquiry form via the contact page for customer support and service, general and specific inquires for any help.